ОСОБЛИВОСТІ МУЗЕЙНО-ВИСТАВКОВОЇ РОБОТИ В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ НА ПРИКЛАДІ ВИСТАВКОВОГО ПРОЕКТУ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ІВАНА ЧЕРНЯХОВСЬКОГО «СТАЛЕВІ ПОЛОТНА»

Автор(и)

  • Павло Нетьосов Національний університет оборони України імені Івана Черняховського (Київ, Україна), Україна
  • Володимир Гнера Інститут археології Національної академії наук України (Київ, Україна), Україна
  • Богдан Скопненко Національний музей історії України (Київ, Україна), Україна

DOI:

https://doi.org/10.33099/2707-1383-2022-45-3-21-38

Ключові слова:

виставка, художня робота, Збройні Сили України, російсько-українська війна, музейно-експедиційна група

Анотація

Музейно-виставкова робота є одним з найпотужніших інструментів боротьби на інформаційно-ідеологічному полі. В залежності від поставлених завдань вона може слугувати справі морально-психологічного забезпечення військ, вшануванню та меморіалізації загиблих героїв, тією чи іншою мірою впливати на суспільну думку, як в Україні так і в дружніх нам демократичних країнах, сприяти справі зміцнення міжнародного авторитету країни, а також звертати уваги міжнародних інституцій на злочини, що вчиняють російські загарбники. Особливо важливою ця робота є в Збройних Силах України.

У рамках даної публікації автори здійснюють спробу аналізу вже реалізованого В Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського виставкового проекту “Сталеві полотна” з метою ілюстрації особливостей виставково-експозиційної роботи в умовах війни та окресленню подальших перспектив використання цього важливого інструменту інформаційної війни.

Біографії авторів

Павло Нетьосов, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського (Київ, Україна)

науковий співробітник науково-дослідного відділу проблем історії воєн і воєнного мистецтва науково-дослідного центру воєнної історії

Володимир Гнера, Інститут археології Національної академії наук України (Київ, Україна)

кандидат історичних наук,

науковий співробітник відділу археології Києва

Богдан Скопненко, Національний музей історії України (Київ, Україна)

кандидат історичних наук,

завідуючий сектору “Історія України у ХХ ст.” відділу Новітньої історії України

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-09-27

Як цитувати

Нетьосов, П., Гнера, В., & Скопненко, Б. (2022). ОСОБЛИВОСТІ МУЗЕЙНО-ВИСТАВКОВОЇ РОБОТИ В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ НА ПРИКЛАДІ ВИСТАВКОВОГО ПРОЕКТУ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ІМЕНІ ІВАНА ЧЕРНЯХОВСЬКОГО «СТАЛЕВІ ПОЛОТНА». Воєнно-історичний вісник, 45(3), 21–38. https://doi.org/10.33099/2707-1383-2022-45-3-21-38