ПРОВІДНІ НАПРЯМИ ІСТОРІОГРАФІЇ ОПЕРАТИВНО-СЛУЖБОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РАДЯНСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ КОНТРРОЗВІДКИ В УКРАЇНІ В 1941 – 1945 РОКАХ - Levchenko, S. (Воєнно-історичний вісник, 2020)
У статті розглянуто стан наукової розробки теми діяльності на українських землях військової контррозвідки у Діючій армії у період 1941 – 1945 років, на підставі вивчення значного кола наукових праць радянських та сучасних дослідників виявлено провідні напрями дослідження проблеми, висвітлено особливості джерельної бази, подано пе- ріодизацію основних векторів вивчення, визначено завдання подальших напрямів студіювання порушеного питання.