ЛЮДСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ВТРАТИ УКРАЇНИ В ЛАВАХ РСЧА ПІД ЧАС НІМЕЦЬКО-РАДЯНСЬКОЇ ВІЙНИ - Rybchenko, L. (Воєнно-історичний вісник, 2020)
Стаття присвячена дослідженню проблеми безповоротних людських військових утрат України в роки німецько-радянської війни. Основну увагу зосереджено на порядку зарахування загиблими, померлими або зниклими безвісти воїнів Робітничо-селянської Червоної армії (РСЧА) у 1941–1945 рр. та в повоєнний період, методиці й практиці цього процесу. Містить висновки щодо загальної кількості безповоротних утрат українців та уродженців України, призваних до лав РСЧА, базовані на матеріалах Документального фонду з обліку людських військових втрат України у Другій світовій війні, паперових та електронних персональних мартирологах.