ДО ПРОБЛЕМ ДОСЛІДЖЕННЯ ІСТОРІЇ ВОЛОНТЕРСЬКОГО РУХУ 2014–2020 РОКІВ (НА ПРИКЛАДІ ДОНЕЧЧИНИ) - Подибайло, Марія (Воєнно-історичний вісник, 2021)
Попри загальну обізнаність українського суспільства, широке висвітлення діяльності волонтерів, масове залучення громадян України і зарубіжжя до підтримки Збройних Сил України в захисті власної територіальної цілісності та протидії збройній агресії з боку Російської Федерації, комплексне історичне дослідження цих процесів й досі залишається проблемним питанням. Вироблення методичних підходів до вивчення історії волонтерства необхідне як з точки зору заповнення лакун в описі значущих сторінок російсько-української війни, так і для того, щоб виснувати технологічний, соціальний, безпековий потенціал в питаннях громадянської залученості в процеси державотворення України. Ключові слова: волонтерський рух, волонтерський рух Донеччини, періодизація волонтерського руху Донеччини, підходи до вивчення історії волонтерства, методика.