ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОПАГАНДИСТСЬКА РОБОТА ОУН І УПА СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ В 1941–1944 РОКАХ - Malyuga, V.; Kostenko, Yu. (Воєнно-історичний вісник, 2020)
У статті проведено аналіз еволюції антигітлерівської інформаційно- пропагандистської роботи ОУН і УПА серед населення України протягом Другої світової війни та визначено місце українського національно- патріотичного руху у боротьбі проти гітлерівської агресії. Висвітлено як обставини, що штовхали керівництво ОУН до вимушеної співпраці з гітлерівською Німеччиною, так і причини, які викликали спротив національно-патріотичних сил на теренах України окупаційній політиці нацистів. Автори показали періоди становлення антигітлерівської інформаційно-пропагандистської роботи підпільних осередків ОУН та збройних загонів УПА на території України. Розкрито тактику їх антигітлерівської інформаційно-пропагандистської роботи серед населення та особливості, притаманні цій діяльності у різні періоди протистояння з гітлерівською Німеччиною. Стаття акцентує увагу на силах і засобах, задіяних у антигітлерівській інформаційно-пропагандистській роботі ОУН і УПА, показує форми та методи, які використовувало національно-патріотичне підпілля у цій діяльності.