СТРАТЕГІЧНІ КОМАНДНО-ШТАБНІ НАВЧАННЯ «ЗАХІД-2021» ЯК РЕПЕТИЦІЯ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ В УКРАЇНУ (ВОЄННО-ІСТОРИЧНИЙ АНАЛІЗ) - ПАВЛУНЬКО, Микола; ПОСМІТЮХ, Олег; КІЗЯК, Ярослав; БОГАТОВ, Олег (Воєнно-історичний вісник, 2024)
У статті розглянуто етапи підготовки та проведення стратегічних командно-штабних навчань «Захід-2021», що стали репетицією і підготовкою до повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року збройних сил російської федерації на територію України під гаслом «спеціальна військова операція». Розкрито зовнішню політику рф у нових доктринальних документах щодо визначення основних завдань її збройних сил, що й були реалізовані під час підготовки та проведення стратегічних командно-штабних навчань «Захід-2021» для збройного нападу на Україну.