РОЛЬ КОМАНДИРА У ФОРМУВАННІ ІМІДЖУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ У РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ (ЗА ВОЄННО-ІСТОРИЧНИМ ДОСВІДОМ 2022–2024 рр.) - СЕГЕДА , Сергій; АЛЕЩЕНКО, Віктор; ГДАНОВ, Ізет (Воєнно-історичний вісник, 2024)
Висвітлено питання ролі командира у формуванні як позитивного, так і негативного іміджу військового колективу. До аналізу було залучено наукові праці вітчизняних й іноземних фахівців. Зроблено спробу розкрити вплив командира на формування образу не тільки очолюваної ним військової частини (підрозділу), а й збройних сил загалом в історичній ретроспективі. Наведено приклади ролі визначних полководців минулого і сьогодення у створенні іміджу непереможної армії. У статті зафіксовано падіння штучно створеного пропагандою авторитету армії рф та формування її негативного іміджу. Образ російського солдата, командира, цілої армії асоціюється з образом окупанта, який напав на Україну.