ОРГАНІЗАЦІЯ ВОЄННО-ІСТОРИЧНОЇ РОБОТИ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ТА ВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ ОПЕРАТИВНОГО УГРУПОВАННЯ ВІЙСЬК - ТАЛАУР, Сергій; ПОКОТИЛО, Олексій; ГДАНОВ, Ізет (Воєнно-історичний вісник, 2025)
Проаналізувавши вимоги керівних документів з організації воєнно-історичної роботи у Збройних Силах України, публікацій сухопутних військ США з планування воєнно-історичних операцій на тактичному рівні, автор запропонував адаптований до стандартів НАТО порядок організації воєнно-історичної роботи під час підготовки та ведення операції оперативного угруповання військ. Для організації воєнно-історичної роботи запропоновано створити позаштатну групу воєнно-історичної роботи угруповання військ. Визначено основні завдання цієї групи та розкрито порядок її роботи під час планування операції. Запропонований порядок планування воєнно-історичної роботи в операції, на думку автора, сприятиме виконанню визначених завдань.