ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ «СОЮЗІВ ПОНІВЕЧЕНИХ ВОЇНІВ» В УКРАЇНІ ЗА ЧАСІВ ГЕТЬМАНАТУ П. СКОРОПАДСЬКОГО (1918 р.) - ГОЛОВКО, Гліб; ГОЛОВКО, Ігор (Воєнно-історичний вісник, 2025)
Автори спробували дослідити організацію союзів понівечених війною солдатів на теренах України у роки Української революції, зокрема в часи гетьманування Павла Скоропадського (весна–осінь 1918 року). Автори з’ясовували причини та передумови появи цих союзів, їх функції, діяльність, відносини з державними структурами та органами місцевого самоврядування. Окремо дослідники розглядають процес підготовки та проведення Всеукраїнського з’їзду союзів понівечених воїнів, що відбувся у Києві з 10 по 22 липня 1918 року. Приділено увагу його рішенням та діяльності правління легітимізованого делегатами з’їзду Всеукраїнського союзу понівечених воїнів.