ФОНДИ ГАЛУЗЕВОГО ДЕРЖАВНОГО АРХІВУ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЯК ДЖЕРЕЛО ВИВЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТА ЧЛЕНІВ ЇХНІХ СІМЕЙ - АВТУШЕНКО, Ірина; АВТУШЕНКО, Олександр (Воєнно-історичний вісник, 2024)
У статті проаналізовано фонди Галузевого державного архіву Міністерства оборони України, що сприяє більш ґрунтовному дослідженню системи соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей у 1991–2014 роках, зокрема двох взаємозалежних складових: гуманітарно-правової та матеріальної. Уперше було класифіковано та введено до наукового обігу значний масив маловідомих документів і матеріалів, що зберігаються у фондах архіву, використання яких дало змогу більш повно дослідити соціальний захист військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх сімей.