ФОНДИ ЦДАВО УКРАЇНИ ЯК ДЖЕРЕЛО ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ГЕНЕРАЛ-ХОРУНЖОГО АРМІЇ УНР ВСЕВОЛОДА ЗМІЄНКА - КРЕТ, Микола (Воєнно-історичний вісник, 2024)
У статті аналізуються фонди Центрального державного архіву вищих органів влади України, що вміщують різноманітні матеріали про військову та громадсько-політичну діяльність видатного діяча Української Народної Республіки, уродженця Одеси, генерал-хорунжого Всеволода Юхимовича Змієнка. Автор спробував поєднати вже існуючу історіографічну базу та нові архівні матеріали для докладнішого висвітлення аспектів та напрямів діяльності Всеволода Змієнка, уточнення його біографії та введення до наукового обігу нового кола джерел. Окрему увагу приділено внеску Всеволода Змієнка у розвиток української армії у період між світовими війнами, а також громадській та політичній діяльності під час складних історичних випробувань.