Тут вічно звучатимуть їх імена… Меморіальний комплекс Міністерства оборони України

Автор(и)

  • О.М. Филь старший науковий співробітник наукового відділу інформаційно-музейної діяльності, Національний військово-історичний музей України (м. Київ, Україна)., Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.33099/2707-1383-2020-38-4-54-61

Анотація

У статті вперше досліджено та проаналізовано діяльність Меморіального комплексу Міністерства оборони України, як єдиного місця в країні, де зібрані та назавжди вписані до історії імена загиблих захисників держави. Автор, користуючись, у першу чергу, матеріалом, зібраним, опрацьованим та оприлюдненим співробітниками Національного військово-історичного музею України під час підготовки до відкриття Меморіального комплексу, а також однотипними, здебільшого репортажними та інформаційними публікаціями в ЗМІ, що з’являлися під час проведення офіційних заходів, не тільки досить ґрунтовно та детально висвітлює діяльність цього унікального меморіального закладу, але й відзначає його роль, як важливого чинника національної ідентичності та місця збереження в національній пам’яті жертовності і подвигу українських військовиків, які віддали життя, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави від російського агресора.

Ключові слова: Меморіальний комплекс, Міністерство оборони України, Збройні Сили України, Міністерство внутрішніх справ України, Зала пам’яті, Книга пам’яті.

Біографія автора

О.М. Филь , старший науковий співробітник наукового відділу інформаційно-музейної діяльності, Національний військово-історичний музей України (м. Київ, Україна).

кандидат історичних наук

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-12-02

Як цитувати

Филь , . О. (2020). Тут вічно звучатимуть їх імена… Меморіальний комплекс Міністерства оборони України . Воєнно-історичний вісник, 38(4), 54–61. https://doi.org/10.33099/2707-1383-2020-38-4-54-61